(Α) Ερωτήσεις Σ/Λ (Απαντήσεις)
- Λάθος
- Λάθος
- Σωστό
- Σωστό
- Σωστό
- Λάθος
- Λάθος
- Λάθος
- Σωστό
- Σωστό
- Λάθος
- Λάθος
- Σωστό
- Λάθος
- Σωστό
- Λάθος
- Λάθος
(Β) Ερωτήσεις Συμπλήρωσης Κενών (Απαντήσεις)
- Γλώσσες, Προγραμματισμού
- φυσική, ενέργεια, πρόταση, τρίτο, καθοριστικότητα
- δηλωτικές, εκτελέσιμες, σχόλια
- εκτελέσιμες, Αρχή, Τέλος_Προγράμματος.
- σύνολο(εύρος), δεδομένα, ζητούμενα, πράξεων(λειτουργιών)
- φυσικό, γλωσσικό, παραστήσουμε
- Υλικού, Γλωσσών Προγραμματισμού, Θεωρητική, Αναλυτική
(Γ) Ερωτήσεις Αντιστοίχησης (Απαντήσεις)
➀
- γ
- ε
- β
- α
- ζ
- δ
➁
- γ
- α
- δ
- δ
- α
- β
- β
- β
- β
➂
Α. 2, 5, 7, 9, 10, 11
Β. 1, 3, 4, 6, 8, 9, 10, 11, 12
④ α, γ, ζ, η
(Δ) Ερωτήσεις Ανάπτυξης (Απαντήσεις)
➀ Αλγόριθμος είναι μια πεπερασμένη σειρά ενεργειών, αυστηρά καθορισμένων και εκτελέσιμων σε πεπερασμένο χρόνο, που στοχεύουν στην επίλυση ενός προβλήματος.
➁ Τρόποι αναπαράστασης αλγορρίθμου
- Ελεύθερο κείμενο (free text)
- Φυσική γλώσσα (natural language) με βήματα.
- Διαγραμματικές τεχνικές (diagramming techniques) ή Διαγράμματα Ροής
- Κωδικοποίηση (coding).
- Ψευδογλώσσα ή Ψευδοκώδικας
- Γλώσσα ή Κώδικα ή Πρόγραμμα
➂ Πρόγραμμα (κώδικας): Είναι εντολές(οδηγίες) που δίνουμε στον υπολογιστή, σε μορφή κατανοητή για αυτόν, ώστε να μπορέσει να επιλύσει ένα πρόβλημα, υλοποιώντας τον αντίστοιχο για το πρόβλημα αλγόριθμο, με τέτοιο τρόπο ώστε για ίδια δεδομένα, αμφότεροι αλγόριθμος και πρόγραμμα να επιστρέφουν ίδια αποτελέσματα..
➃ Στον Αλγόριθμο τις σταθερές δεν τις ορίζουμε αλλά τις χειριζόμαστε σαν μεταβλητές δίνοντας τους μια σταθερή τιμή που δεν αλλάζει.
➄ Είναι σύμβολα που μπαίνουν ανάμεσα σε αριθμούς, παραστάσεις(εκφράσεις) ή προτάσεις για να δηλώσουν το είδος της πράξης που πρέπει να γίνει. Οι τελεστές διακρίνονται σε αριθμητικούς, συγκριτικούς και λογικούς..
➅ Οι εκφράσεις είναι παραστάσεις που περιέχουν τελεστές, σταθερές και μεταβλητές, δηλαδή τελεστέους, συναρτήσεις και παρενθέσεις.
Μια έκφραση μπορεί να αποτελείται από μια μόνο μεταβλητή ή σταθερά μέχρι μια πολύπλοκη μαθηματική παράσταση.
Οι εκφράσεις χωρίζονται σε Αριθμητικές, Λογικές και Σύνθετες.
⑦Τύπος Δεδομένων:Είναι το σύνολο(εύρος) ομοίων τιμών, που μπορούν να πάρουν τα δεδομένα τα ζητούμενα και τα βοηθητικά στοιχεία ενός προβλήματος, καθώς και το σύνολο των πράξεων(λειτουργιών) που μπορούν να εφαρμοστούν πάνω σε αυτές τις τιμές.
➇ Τέσσερις: Υλικού, Γλωσσών Προγραμματισμού, Θεωρητική, Αναλυτική
- Υλικού (hardware). Η ταχύτητα εκτέλεσης ενός αλγορίθμου επηρεάζεται από την τεχνολογία του Η/Υ, την αρχιτεκτονική του και από τα διάφορα συστατικά του υπολογιστή (όπως μέγεθος και ταχύτητα κρυφής μνήμης και RAM, ταχύτητα Επεξεργαστών κλπ).
- Γλωσσών Προγραμματισμού (programming languages). Η γλώσσα προγραμματισμού (χαμηλού ή υψηλού επιπέδου) που χρησιμοποιείται αλλάζει τη δομή και τον αριθμό των εντολών ενός αλγορίθμου. Γενικά μία γλώσσα που είναι χαμηλότερου επιπέδου (όπως η assembly ή η γλώσσα C) είναι ταχύτερη από μία άλλη γλώσσα που είναι υψηλότερου επιπέδου (όπως η Basic ή Pascal). Επίσης κάποιες γλώσσες υπερτερούν σε σχέσεις με κάποιες άλλες σε λειτουργικότητα και ταχύτητα.