Θεατρικό… «η γΕλλαδίτσα, ο ΒabyFace, ο Χαρουλήξ, η Φώτσερ και οι έτεροι» …η Εισαγωγή

Το σενάριο που ακολουθεί έχει βγει από την παραμυθήστικη φαντασία του γράφοντος και οποιαδήποτε ομοιότητα ή ταυτότητα δεν έχει σχέση με πραγματικά πρόσωπα η γεγονότα της πολιτικής ή κοινωνικής μας ζωής.

Μια φορά και έναν καιρό λοιπόν χιλιάδες χρόνια πριν, ήταν μια χωρίτσα που την λέγαν γΕλλαδίτσα. Αυτή η γΕλλαδίτσα ήταν εύρωστη και γαλακτερή. Πολλοί ντόπιοι και ξένοι μνηστήρες, καλοί και κακοί, την διεκδίκησαν, για το γάλα της, μέσα από την διαδικασία της εκλογοταρίας, δηλαδή εκλογές αλλά λοταρία.

Από τους μνηστήρες όμως ξεχώρισαν λίγοι αλλά κάλοι οι οποίοι έγιναν διάσημοι χαρακτήρες. Ας τους αναφέρουμε:

Πρώτος(μιας και κυβερνάει) και χειρότερος ο Αχλέξη ή στο καλλιτεχνικό του babyface ή mover με αλλεργία στις γραβάτες. Ωραίο αγόρι με πέραση στα κορίτσια. Έδινε εύκολα υποσχέσεις που δεν τηρούσε, ήταν όμως πολύ καλός στις ντρίπλες και έτσι ξεγλίστραγε από τους αντιπάλους του.

Παίζει μπάλα στην ομάδα ΞΥΡΙΖΑ και είναι ο αρχηγός της. Στην αρχή έπαιζε αριστερό εξτρέμ. Ήταν διεισδυτικός και αποτελεσματικός και γι’ αυτό ο προπονητής του ο Μπαρμπυσάμ τον μετακίνησε και σε άλλες γραμμές για να τις ενισχύσει και να πάρει τα αποτελέσματα που ήθελε σε κάθε αγώνα.

Έτσι μετακινήθηκε στην θέση του αριστερού χαφ όπου τα πήγε πολύ καλά και διέπρεψε. Μετά έπαιξε κέντρο – μπαλλαντέρ με το νούμερο 10, τρύφλα νάχει ο Μαραντόνα. Κατόπιν πήγε δεξί χαφ, όπου συνήθως έπαιζε ο Μητσοκύρ, με ρόλο φιλελεύθερο, δηλαδή παίζω παντού, τα κάνω όλα και συμφέρω. Συνεχίζει να διαπρέπει και να γλιστράει. Από αριστερά έφτασε στα δεξιά. Να δούμε που θα το φτάσει.

Επίσης πρώτος μαζί του (αφού συγκυβερνάει) ο Καημμένος με το καλλιτεχνικό Μοντέλλο, αφού σαν υπουργός άμυνας έχει πασαρελάσει με όλες τις στρατιωτικές στολές.

Να μπούμε όμως στον πειρασμό να μαντέψουμε ρε παιδιά;

Αν τον είχε κάνει Υπουργό Πολιτισμού, τι θα φόραγε; … φουστανέλα ή σωκρατικό χιτώνιο;

Αν τον είχε κάνει Υπουργό Υγείας, πως θα κυκλοφορούσε; .. με άσπρη μπλούζα νοσηλευτή;

Αν τον είχε κάνει Υπουργό Τουρισμού, πως θα ταξίδευε; … με μαγιό και περικεφαλαία τον Παρθενώνα;

Για τα άλλα υπουργεία συμπληρώστε τα με την φαντασία σας…

Ο Καημμένος λοιπόν είναι αρχηγός της φυλής ΑΝΟΥΕΛ που αποσχίστηκε από την ΝέΔη και έκανε δικιά του ομάδα τσικό, που πρόσκειται στην κλίκα του Μεγάλου ΚαραμαΚών του Εθνάρχη και ιδρυτή της ΝέΔη.

 

Δεύτερος και χειρότερος ο ΜητσοΚύρ με το καλλιτεχνικό Χαρουλήξ με αλλεργία στους Δημόσιους υπαλλήλους και ειδικά στους εκπαιδευτικούς.

Παίζει μπάλα στην ομάδα της ΝέΔη. Στην αρχή ήταν στον πάγκο και ο προπονητής της ο Μπαρμπυσάμ (σωστά το κατάλαβες, έχουν τον ίδιο προπονητή με τον Ξύριζα) δεν τον έβαζε να παίζει, παρότι ο daddy του ήταν κολλητός του προπονητή.

Ο daddy όμως του Μητσοκύρ, ο ΜητσοΚών με καλλιτεχνικό Δολοπλοκύξ έκανε μηχανορραφίες και όχι μόνο έκανε τον γιόκα του βασικό στην ομάδα αλλά και αρχηγό της. Από μπάλα όμως ο παίχτης τίποτα.

Πριν τον ΜητσοΚύρ αρχηγός στην ομάδα ήταν ο Σαμαριάν ο Μακεδονομάχος με καλλιτεχνικό Πλατινί ο οποίος ηγήθηκε της ΝέΔη σε δύσκολα χρόνια, αφού χρειάστηκε να δωρίσει αρκετό από το γάλα της γΕλλαδίτσας για να την γιάνει και να την σώσει. Αυτός είχε αλλεργία στις συντάξεις, τους παππούδες και ήταν ανατρεπτικός παίχτης.

Ο Σαμαριάν στην ΝέΔη πήρε το περιβραχιόνιο από τον ΚαραμαΚών junior, γνωστό με το επιστημονικό Πλεϊστεσάκια ή κατά το αγγλικό Babyboom. Ο ΚαραμαΚών ήταν υπναράς με αδυναμία στους κεφτέδες. Δεν του άρεσε και πολύ να κυβερνάει, με αποτέλεσμα ΠαπαΓιώρχ ο πιστολέρο του ΠΑΤΣΟκ, άδραξε την ευκαιρία και έγινε αυτός κυβερνήτης της γΕλλαδίτσας.

Ο μικρός ΚαραμαΚών, διαδέχθηκε στην αρχηγία τον Έβερεστ τον Μπουλντόζα ή  Κομπιουτερά. Καλό παιδί, σεμνό, χαμηλών τόνων, αλλά λίγος.

Ο Έβερεστ  είχε πάρει το περιβραχιόνιο από τον ΜητσοΚών τον Δολοπλοκύξ , μία από τις μακροβιότερες και σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες της εποχής του, φίλος του γερμανού γίγαντα Ζιμενίξ.

Ο ΜητσοΚών ο Δολοπλοκύξ πήρε το περιβραχιόνιο από τον Αγέρωφ.

Ο Αγέρωφ διαδέχθηκε στην αρχηγία της ΝέΔη τον Γράλλη ο  οποίος έμεινε γνωστός από τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία και ήταν ένας αρχηγός με ήθος και αξίες.

Ο Γράλλης ανέλαβε την ηγεσία της ΝέΔη από τον Μεγάλο ΚαραμαΚών, ιδρυτή της ΝέΔη, γνωστό με τα ψευδώνυμα: Εθνάρχη, Αργαμίλητο(σκεφτόταν πολύ πριν το πει)  ή κατά το ινδιάνικο ΒραχνήΦωνή ουγκ. Ήταν ίσως η σημαντικότερη πολιτική προσωπικότητα στην εποχή του μαζί με τον Παπανδρώχ και τον Μητσοκών.

 

Τρίτη και χειρότερη η ΓεννηΦώφ με καλλιτεχνικό Φώτσερ διότι η σιδηρά κυρία είναι σκληρή και αγέλαστη  όπως η Θάτσερ. Από ότι λένε, δούλευε σε τράπεζα εξ’ αποστάσεως από το βολευτικό της γραφείο, αλλά επειδή ήταν κουραστική πολύ η δουλειά της πήρε σύνταξη στα 51 της λόγω πρώιμου εντίμου βίου.

Ο πατέρας της ο ΓεννηΓιώργ ήταν ένας αξιόλογος και αξιοπρεπής άνθρωπος της εποχής του, σεβαστός σε όλους. Η ΓεννηΦώφ λοιπόν είναι αρχηγός στην ομάδα του ΠΑΤΣΟκ με προπονητή πάλι τον Μπαρμπυσάμ. Ναι φίλε μου τρεις ομάδες στο ίδιο πρωτάθλημα με ίδιο προπονητή και το συμπέρασμα δικό σου. Το δικό μου νιονιό πάντως λέει, στημένο το πρωτάθλημα.

Η ΓεννηΦώφ πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Βενιζεβούλ, έναν πληθωρικό σέντερ μπακ με ρητορική δεινότητα και αδυναμία στις μακαρονάδες. Ο Βενιζεβούλ ήταν συνταγματολόγος αλλά κατά το ηθικότερο ΣυνταγμαΠαπουτσοΓράφος αφού αν και συνταγματολόγος, στην θητεία του σαν άρχοντας, το σύνταγμα το έγραψε στο υποκάτω των υποδημάτων του.

Ο Βενιζεβούλ είχε διαδεχθεί στην αρχηγεία, με την σειρά του, τον μεγάλο τέκνο της φυλής Παπανδρούγκ τον ΠαπαΓιώρχ κοινώς Μνημονιάκια ή ΠοδηλατοΠέφτη η με το χολιγουντιανό Πιστολέρο, καθότι με το πιστόλι γεμάτο στο τραπέζι, δεν άντεξε στον πειρασμό και από το Καστελοπύλαφο τράβηξε την σκανδάλη…. και μπαμ-μπαμ… μας έφαγε όλους.

Ο ΠαπαΓιώρχ με την σειρά του πήρε το δαχτυλίδι της διαδοχής από τον προφέσορα πΣεμύτη κοινώς Χρηματιστηριάκια ή Δραχμοφάγο. Τώρα για να λύσω την πιθανή σας απορία, ο ΠαπαΓιώρχ πήρε δαχτυλίδι και όχι περιβραχιόνιο διότι εκεί στο Αμέρικα όπου γαλουχήθηκε και ανδρώθηκε ο πρώτος του αθλήματος παίρνει πάντα χρυσό δαχτυλίδι.

Για να επανέλθω όμως, ο πΣεμύτης, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία του προκατόχου του Παπανδρώχ και ιδρυτή του ΠΑΤΣΟκ στο Μιμηπίπι, έγινε χαλίφης στην θέση του χαλίφη.

Ο μεγαλειότατος δε Παπανδρώχ ή Παπανδραάμ ή ηΓκουμενάκιας ή ΔώστασΟλα, δεν διαδέχθηκε κανέναν αλλά δημιούργησε την ομάδα του ΠΑΤΣΟκ μόνος του με νονό τον Μπάρμπυσάμ βέβαια.

Το 1974 π.Χ. μετά την απομάκρυνση του βασιλιά ΚωνσταΓκλύξ, ο κόσμος ήταν ανεξέλεγκτος και το κοπάδι όδευε προς τα αριστερά που είχε γκρεμό κατά τον Μπάρμπυσάμ, οπότε εμφανίστηκε και ηγήθηκε του κοπαδιού ο Παπανδραάμ για να το βάλει στον ίσιο δρόμο, το οποίο και έκανε με επιτυχία. Οι δε διάδοχοι του το περάσανε και απέναντι.

Τέταρτος και αδοκίμαστος ο ΔηΚουτσουμπά, με καλλιτεχνικό Γλυκούλης. Είναι αρχηγός της ομάδας ΚΟΥΚΟΥε και την ονόμασαν έτσι γιατί συνέχεια είναι τρεις και ο κούκος. Προπονητή και μέντορα έχουν τον Λένιν και τον Μαρξ παιδιά της Ρώσικης αρκούδας. Η μετενσαρκωμένη αρκούδα τώρα είναι ο ρασΠούτιν.

Το έμβλημα της ομάδας ΚΟΥΚΟΥε είναι το σφυροδρέπανο, όπου το σφυρί συμβολίζει τον εργάτη που σφυράει αφού είναι διαιτητής στα παιχνίδια, ενώ το δρεπάνι συμβολίζει τον αγρότη που παίζει άμυνα και θερίζει όποιον επιθετικό παίχτη προσπαθήσει να τον προσπεράσει και να του βάλλει γκολ.

Ο ΔηΚουτσουμπά πήρε το σφυροδρέπανο από την ΑλΠαπαρή την Τριχωτή, με το ινδιάνικο ψευδώνυμο ΑργήΜιλιά ή ΜαλλιαρόΠόδι ουγκ.

Η ΑλΠαπαρή με την σειρά της πήρε το σφυροδρέπανο από τον ΓρηΦάρακ τον Ευγενή και αυτός είχε διαδεχθεί στην αρχηγία, τον μεγάλο ΧαρηΦλώρεκ τον Τσέλιγκα, από τους σημαντικότερους ηγέτες της εποχής του.

 

Πέμπτος και αδοκίμαστος ο Theodoriver ο σακιδιάκιας, το παιδί της διπλανής πόρτας και της αλάνας, δημοσιογράφος που πάλευε για την ΔΟΛοπλοκή και την αδικία. Έφτιαξε την δικιά του ομάδα με το όνομα ΠΟΤΕΜΙ για να τα πάρει όλα στην διάβα του και να τα σαρώσει. Δεν πρόβλεψε σωστά όμως, μιας και το ποτάμι είχε παραπόταμους και διαρροές και λόγω της ανομβρίας που επεκράτησε, στέρεψε και δεν έχει νερό.

Σαν αρχηγός της ομάδας λοιπόν ο Theodoriver βρίσκεται τώρα σε δεινή θέση.

 

Έκτος και που να στα λέω, ο ΒασΛεβεντί με το καλιτεχνικό Τηλεπερσόνα.

Όταν ήμουν μικρός το βράδυ και δε μπορούσα να κοιμηθώ η μαμά μου έβαζε να βλέπω ένα κανάλι στην τηλεόραση όπου είχε έναν μεγάλο σε ηλικία κύριο, με χοντρά γυαλιά, κατακόκκινο από τις φωνές και τα βρισίδια που έριχνε. Του πήγαιναν συνέχεια ποτήρια με νερό και αυτός αντί να τα πίνει, χτύπαγε το χέρι στο τραπέζι, αυτά πεταγόντουσαν στον αέρα και ένας διπλανός του κύριος προσπαθούσε να τα πιάσει, αλλά ποτέ δεν τα κατάφερνε. Τότε σταμάταγε η διασκέδαση μου και από τον τρόμο μου κουκουλωνόμουνα και κοιμόμουνα.

Ε δεκαετίες αργότερα αυτός ο καλός κυριούλης τα κατάφερε και έφτιαξε την ομάδα των ΚΕΝΤΡΟΖΩΝ στην οποία και αυτοεχρήσθη αρχηγός.

Επίσης ο κυριούλης αυτός κατάφερε να μπει και στην βουλή, αφού βέβαια τον ψηφίσαμε. Σε ότι λέει πέφτει μέσα, προφητεύοντας εξελίξεις, σαν σύγχρονος Τειρεσίας.

Έβδομος και καταϊδρωμένος ο Λιακομήχαλος ο ΓκραΝΑΖΙς με τα καλά παιδιά. Αυτό το ζόρικο αγόρι από τα 16 του έχει μπλέξει με κακές παρέες και όλο τσαμπουκά και βία βγάζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί. Είναι ιδρυτής και αρχηγός της ομάδας ΧρυσόΑυγό και οι παίκτες  της είναι παλληκάρια διαλεγμένα ένα και ένα. Είναι σωματώδεις, δυνατοί τύποι, άγριοι και όποιον συναντάνε στον δρόμο τους(ειδικά δημοσιογράφο) τον χαστουκίζουν αντί χειραψίας.

Φυσικά έχουμε και all around παίκτες σημαντικούς, που συμμετέχουν στο θεατρικό μας και άφησαν την σφραγίδα τους στην ιστορία μας:

Varoufac ο μεγαλοπρεπής, ή οικονομοκλάφτας. Το όνομα του ετυμολογικά βγαίνει από το Varou που είναι από την ελληνική ρίζα βαράω και σημαίνει δέρνω, ενώ το fac βγαίνει από το αγγλο-ελληνικό φακάω που σημαίνει γκαμήω όπως γκαμήλα.

Άρα το όνομα του λαϊκά σημαίνει γκαμήλει και δέρνει, … τυχαίο; Δεν το νομίζω. Το έχει ο άνθρωπος, είναι ψηλός, ωραίος, γυμνασμένος, μορφωμένος, πρώτος, έχει μηχανή, να μην είναι και νάρκισσος;

Γνωστά καλλιτεχνικά ψευδώνυμα: Ξερόλας Δακτυλοδείχτης.

Πέρασε σύριζα από την ομάδα του ΞΥΡΙΖΑ και σαν υπουργός οικονομικών διαπραγματεύθηκε το πήδημα της γΕλλαδίτσας από τη γερμανικό δάμαλο Μαρκελίξ, όπου και τα έκανε θάλασσα κατά πολλούς. Όπως και να έχει όμως η φουκαριάρα η γΕλλαδίτσα το πήδημα δεν το γλίτωσε από το κτήνος.

Αφού έφαγε πόρτα από τον Αχλέξη και τον ΞΥΡΙΖΑ, έφτιαξε την δικιά του Ευρωπαϊκή ομάδα, είπαμε ο άνθρωπος είναι τεράστιος και δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στα Ελληνικά σύνορα, με το όνομα DiEM2500 που σημαίνει Democracy in Europe Meta το 2500, αφού τότε φαίνεται εφικτό να συμβεί..

Κωνσταντοπούλα η αγέρωχη και η ανέκφραστη. Ψηλή, επιβλητική, ψεύτικο χαμόγελο, σε κοιτάζει και παγώνεις. Τα λέει χύμα και σταράτα και παραμένει σταθερή στις ιδέες της και στα πιστεύω της, άλλωστε το λέει και το όνομα της. Constant=σταθερός και πούλα, ε αυτό το καταλάβατε. Πουλάει σταθερότητα το κορίτσι. Ή το κάνεις με τον τρόπο της ή δεν θα το κάνεις καθόλου. Είναι γνωστή με το ινδιάνικο καλλιτεχνικό Πλατύ Στέρνο ή Ψεύτικο Χαμόγελο ή Μεγάλο Βουνό ουγκ.

Πέρασε και αυτή σύριζα από την ομάδα του ΞΥΡΙΖΑ αλλά την έκανε και δημιούργησε την δικιά της ομάδα με το όνομα ΠΛΕΨΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Λουφαζάνης ο Νομισματικάκιας. Και αυτός στον ΞΥΡΙΖΑ σύχναζε αλλά επειδή το ταξί για το Νομισματοκοπείο έχασε τον δρόμο του από λάθος, τελικά τον πήγε σπίτι του. Έκτοτε έκανε δικιά του ομάδα με όνομα ΛΑΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ.

Αυτά προς το παρόν…, Τέλος εισαγωγής…

Μπάμπης Μπουλής
89της

1 σκέψη στο “Θεατρικό… «η γΕλλαδίτσα, ο ΒabyFace, ο Χαρουλήξ, η Φώτσερ και οι έτεροι» …η Εισαγωγή”

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: το περιεχόμενο προστατεύεται !!